Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Látogató számláló

0
0
1
6
0
1
1
Blog

Koronavírus - Ne aggódj

2020.03.05 17:30

Mivel a koronavírus viharosan érkezik Európába, és mivel az eddig a legsúlyosabban Olaszországot sújtotta, a pánik gyorsan terjed. De mennyire kell aggódnunk?

KORONAVIRUS - Ne aggódj!

 2020. február 28

Mivel a koronavírus viharosan érkezik Európába, és mivel az eddig a legsúlyosabban Olaszországot sújtotta, a pánik gyorsan terjed. De mennyire kell aggódnunk?

Az egyik alapvető tényező, amely megnyugtatást adhat, hogy ha erős immunrendszerünk van, akkor ez jelentős védelmet élvez bármilyen influenzavírus ellen, tehát ez a legújabb törzs sem lehet jobban aggasztó, mint bármelyik másik.

Egy másik nézőpont segíthet abban, hogy összehasonlítsuk a koronavírus legfrissebb egészségügyi hatásait a szokásos szezonális influenzával, amely garantáltan az egész világot eléri egy influenza-időszakban.

Eddig az új koronavírus (COVID-19) több mint 75 000 fertőzést és 2000 halált eredményezett, leginkább Kínában, amelynek népessége megközelítőleg 1,4 milliárd fő, és ez a teljes világ népességének 18,47% -ának felel meg.

Összehasonlítva az USA-ban, amelynek lakossága körülbelül 330 millió, a szokásos szezonális influenza körülbelül 26 millió fertőzést, 250 000 kórházi kezelést és 14 000 haláleset okozott.

Az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Egészségügyi Szabályozási Titkárságvezetője általánosan egyetértett abban, hogy a fertőzés kockázata nagyon alacsony.

Melyek a COVID-19 tünetei és ki van a legnagyobb veszélyben?

Mint sok vírusos fertőzésnél, a tünetek fokozatosan kezdődnek és meglehetősen enyhék. Kezdetben fáradtság, száraz köhögés és láz jelentkezhet, más tünetek lehetnek fájdalmak, fájdalom vagy eldugult orr, torokfájás és hasmenés.

Vannak olyan emberek, akik fertőzöttek, de rajtuk a tünetek nem mutatkoznak, és nem érzik magukat rosszul. A fertőzöttek kb. 80% -a gyógyul kielégítően, anélkül, hogy speciális kezelésre lenne szükség, de 6-ból kb. 1-nél, akik kontaktusba kerültek a COVID-19 -el, súlyosan megbetegednek és légzési nehézségek léphetnek fel.

Jelenleg a betegségben szenvedő emberek kb. 2% -a halt meg. Bárki, aki lázas, köhögéses és nehéz légzést tapasztal, orvoshoz kell fordulni. Akiknél nagyobb a súlyos betegség kockázata: ide tartoznak az időskorúak és az olyan krónikus egészségügyi problémákkal küzdő emberek, mint például:

•          Cukorbetegség

•          Asztma

•          Szív problémák

•          Magas vérnyomás

•          Autoimmun rendellenesség

 

Hogyan terjed a COVID-19?

Mint sok más fertőző vírus esetében, a betegség átterjedhet egyik fertőzött személyről a másikra légzőszervi cseppfertőzés útján, tüsszögéssel, köhögéssel és kilégzéssel.

A vírust a szájból vagy az orrból kis cseppek útján továbbítják, amelyek más emberre, tárgyakra vagy felületekre szállnak le. A cseppek belélegzése vagy a felületek megérintése, majd a szem, a száj vagy az orr megérintése átviszi a vírust.

Hogyan védhetjük magunkat a koronavírus ellen?

Néhány józan ész szerinti eljárás segítheti a biztonságot:

 Kerülje a sűrűn lakott területeket, ahol az emberek több órán keresztül szoros kapcsolatban vannak egymással, vagy zárt térben vannak, például repülőgépek, mozik és repülőterek.

 Tartson kellő távolságot, mivel a legbiztonságosabb legalább egy méter távolságot tartani a betegtől.

 Rendszeresen mossa le a kezét szappannal és vízzel, legalább 20 másodpercig, különösen a WC használata után, étkezés előtt és tüsszentés vagy köhögés után. Használjon alkohol alapú antibakteriális kéztisztítót (legalább 60% alkoholt),ha nem tud szappant használni, és próbálja meg elkerülni az arc, az orr és a száj megérintését. A további védelem érdekében vékony rétegben felvihető ezüstkolloid gél a kézre, naponta háromszor. A kutatások azt mutatják, hogy az ezüstkolloid értékes antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik.

 Fertőtlenítse az ajtógombokat és a felületeket, mivel az általánosan használt felületeket tisztán tartva antimikrobiális készítménnyel csökkenti a csíraátvitel kockázatát (bár úgy gondolják, hogy a baktériumok csak körülbelül 30 percig maradnak fenn az tárgyakon és a felületeken).

• Fokozza az immunrendszerét: az influenza okozta halálesetek kb. egyharmadánál azt tapasztalták, hogy a vírus túlterheli az immunrendszert. Erősen ajánlott az egészséges, kiegyensúlyozott étrend, amely 5-10 adagot tartalmaz, fogyasszon C-vitaminban gazdag gyümölcsöt és zöldséget, mivel a tanulmányok bebizonyították, hogy a C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

 Egészítse ki étrendjét C-vitaminnal, a C-vitamin terápiás értékét nem szabad alábecsülni. Kína egészségügyi hatóságai most már egy kiterjedt vizsgálatot indítottak intravénás C-vitaminnal kapcsolatban, napi 24 000 mg-os kórházban ápolt koronavírusos betegeknél a wuhani járvány epicentrumában.

 Dr. Thomas Levy, elismert kardiológus és az egészséges életmóddal kapcsolatos szakértő hangsúlyozza a C-vitamin-kiegészítés fontosságát. Állítása szerint:

„A C-vitamin elengedhetetlen az immunrendszer erősségének támogatásához, erősítéséhez és optimalizálásához. Az immunsejteknek nagyon nagy szűkségük van C-vitaminra. Ha a szervezetben a C-vitamin szintje alacsony, az immunrendszer soha nem képes teljes kapacitással működni. A C-vitamint egyértelműen dokumentálták a vírusok elpusztítására / inaktiválására. Valójában nem volt olyan vírus a kémcsőben (és nagyon sok volt),amelyet a C-vitamin hidegen hagyott volna. ”

A koronavírussal szembeni védelem érdekében Dr. Levy fenntartja, hogy a normál immunrendszer helyreállításához és fenntartásához elengedhetetlen a megfelelő C-vitamin keringési szint és a sejtekben való maximális felhalmozódás. Ennek elérése érdekében egy multi-C protokoll ajánlott, amely a következőket tartalmazza:

1. Semleges TOTAL C - aszkorbátpor, zsírban oldódó aszkorbil-palmitát és magnézium-aszkorbát keveréke, naponta többször bevéve, a béltolerancia eléréséig vagy elérve a napi 2000 mg vagy ennél nagyobb értéket. (Kapható: https://www.abundanceandhealth.co.uk/en/neutrient/156-neutrient-total-c.html)

2. Altrient C - a liposzómába kapszulázott C-vitamin hozzáadása biztosítja a gyors és fokozott felszívódást nagy adagokban, elkerülve a gyomorpanaszokat. (Kapható: https://www.egeszseg.eu/c-vitamin )

 

Az eredeti cikk szerzője: Jacqueline Newson BSc (Hons) Nutritional Therapy

Megjelent: https://www.abundanceandhealth.co.uk/en/blog/post/1514-coronavirus-dont-worry