Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Látogató számláló

0
0
1
5
1
5
9
Blog

Mit tehetünk egészségünk megőrzéséért a koronavírus idején?

2020.04.06 10:14

Ezekben a hetekben fokozottan oda kell figyelnünk a saját egészségünkre és hozzátartozóink egészségére is. Ezt mi is nagyon fontosnak tartjuk, ezért azzal szeretnénk segíteni, hogy adunk néhány követendő tippet ebben a cikkben. 

Mivel óvhatjuk meg magunkat a fertőzéstől?

Az első és legfontosabb tanács, amit sok helyről hallunk, hogy érdemes otthon maradni. Bár nem könnyű ezt napról napra megtenni, akkor pláne nem, ha hónapokról van szó, mégis azt ajánljuk, vegyük komolyan ezt a felhívást. 

Mi magunk is sokkal nehezebben fertőződhetünk meg, ha nem megyünk közösségbe, és ami legalább ilyen fontos, hogy ezzel így másokat is megóvhatunk. Mivel a vírus sok esetben tüneteket sem okoz egy erős szervezetben, nem tudhatjuk, hogy nem adjuk-e át olyasvalakinek a vírust, aki nálunk sokkal nehezebben viselné azt el. 

 

 

Ha mégis el kell mennünk otthonról például egy bevásárlás miatt, akkor érdemes maszkot és kesztyűt húznunk, hiszen ezzel is óvjuk magunkat és a környezetünket. A maszkot otthon magas hőfokon kimoshatjuk, vagy ha csupán egyszerhasználatos, megszabadulhatunk tőle. 

Az alapos, napi többszöri kézmosást már nem is kell emlegetnünk, hiszen sok helyről hallható, hogy a hosszabb, alapos szappanos kézmosás hatékonyan eltávolítja kezünkről a kórokozókat.

Ha elhagytuk a lakást, miután hazatérünk érdemes a bejárati ajtót és a lakásban található összes kilincset lefertőtleníteni, ezzel is akadályozva a megfertőződést. 

Ne csak a külső védelemre figyeljünk!

Amellett, hogy ezekben a napokban fokozottan figyelünk a higiéniára, szervezetünk belső védekezőképességét is támogassuk!

  • Figyeljünk oda a megfelelő folyadékfogyasztásra!
  • Amennyire lehet, mozogjunk otthon is rendszeresen!
  • Emeljük meg a vitamin adagunkat!
  • Ne feledkezzünk meg a megfelelő C-vitamin bevitelről, a legjobb, ha magas hasznosulású C-vitamint választunk, mint amilyen az Altrient C liposzómás C-vitamin.
  • Juttassuk a szervezetünket extra glutationhoz, hiszen ez a sejtjeinkben is termelődő anyag segíti a vírusok és baktériumok elleni védekezést.

Ha mind a külső, mind a belső védekezésre odafigyelünk, hatékonyabban támogathatjuk szervezetünket, hogy épségben átvészelje ezt az időszakot. 

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!