VÁLOGATOTT VITAMINOK ÉS ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK EGY HELYEN

Ezerjófű Gyógynövények

GYAKORI KÉRDÉSEK

MI A TINKTÚRA?

A tinktúra különböző gyógynövények gyógyszertári alkoholos 36%-os oldata. Lehet mono, ami egyfajta gyógynövény alkoholos kivonata, és lehet összetett, tehát több különböző gyógynövény elegyét tartalmazza, amik egymás hatását erősítik.


KI HASZNÁLHATJA A TINKTÚRÁKAT?

Mindenkinek ajánljuk, aki hisz a gyógynövények gyógyító erejében. 


KI NE HASZNÁLJA A TINKTÚRÁKAT?

A kisgyerekek, kismamák, illetve akik alkohol allergiában szenvednek. Aki rendszeresen gyógyszert szed, ha szükségesnek érzi, kérje ki orvosa tanácsát!


MI AZ ALKOHOLMENTES KIVONAT?

Különböző gyógynövények növényi glicerin felhasználásával készült kivonata. Lehet mono, (zöld hátterű címkével) amiben egy gyógynövényt használunk, és összetett (színes hátterű címkével, a fő gyógynövény mellett piros + jellel), amiben ötvözzük több növény gyógyhatását.


MENNYIT ÉS HOGYAN ADAGOLJON?

A termék kupakja csepegtetővel ellátott. Minden termék csomagolásán feltüntettük az adagolást. A legjobb felszívódás érdekében  a megadott mennyiséget csepegtesse étkezés előtt fél órával, közvetlenül a nyelvére vagy alá! Lehetőség szerint ne hígítsa és közvetlenül utána ne fogyasszon folyadékot!

Ne használjon fém tárgyat a tinktúra bevételéhez!


MIÉRT AJÁNLJUK A TINKTÚRÁK ÉS ALKOHOLMENTES KIVONATOK HASZNÁLATÁT?

A készítményeink elkészítésénél a régi gyógyászati tapasztalatokat és a fitoterápia ismereteit vesszük alapul.


FITOTERÁPIA

A fitoterápia szemlélete holisztikus, a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére, illetve betegség esetén a helyreállításán dolgozik. A fitoterápia: gyógynövényekkel való gyógyítás.


GYÓGYNÖVÉNY

Gyógynövénynek nevezzük azokat a hatóanyag tartalmú növényeket, amelyek élettani hatást fejtenek ki más élő szervezetre, így gyógyítás céljára felhasználhatók.


DROG

A gyógynövénynek az a része, amely terápiás szempontból a legfontosabb hatóanyagokat tartalmazza. Tárolás: száraz, napfénytől védett helyen. A gyógynövényekkel való gyógyításra érvényes az a szabály, hogy semmilyen orvosi terápiát, anamnézist nem helyettesít.