VÁLOGATOTT VITAMINOK ÉS ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK EGY HELYEN

Ginkgo Biloba ginzeng kivonattal kapszula - 60 db
Ginkgo Biloba ginzeng kivonattal kapszula - 60 db
4 490 Ft

Ginkgo Biloba ginzeng kivonattal kapszula - 60 db

Gyártó
USA Medical
Raktáron :  3 db
4 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 45 Ft
Raktár
3 db
Kiszállítás 2 munkanap
Külső raktár
0 db
Kiszállítás 3-5 munkanap
Részletek
USA medical Ginkgo biloba kapszula Ginzeng kivonattal
Az USA medical Ginkgo biloba kapszula Ginkgo biloba kivonatot és ginkgo levélből kinyert flavonokat tartalmaz, melyeket ginzeng kivonattal egészítettünk ki a jobb hatás elérése érdekében. Az USA medical Ginkgo biloba 60 db kapszulát tartalmaz, ami 30 napi adag egy felnőtt számára.
Mi a Ginkgo biloba és mire jó?
A Ginkgo biloba, más néven páfrányfenyő vagy leányhaj, egy Kínában őshonos fa, amelyet évezredek óta termesztenek különböző felhasználási célokra. Mivel ez az egyetlen fennmaradt tagja ennek az ősi növényrendnek, néha élő kövületnek is nevezik. A fa leveleit és magvait gyakran használják a hagyományos kínai orvoslásban, a modern kutatások elsősorban a ginkgo-kivonatra összpontosítanak, amelyet a levelekből állítanak elő.
A leveleket agyi és keringési problémák, valamint légzőszervi panaszok kezelésére használták. A ginkgo-diót köhögés, láz, hasmenés, fogfájás, sőt gonorrhoea ellen is használták. Ma már főként memóriatámogatásra vagy agyi egészségre szolgáló kiegészítőként árulják. A ginkgo tabletta, kapszula, kivonat és tea formájában kapható.Kiemelkedő antioxidáns tartalomA gyulladáscsökkentő és véráramlást fokozó képessége mellett a ginkgo erős antioxidáns hatása is felelős számos egészségügyi előnyéért. A Ginkgo bilobában található antioxidánsok potenciálisan javíthatják a szorongást, valamint védelmet nyújthatnak a neurodegeneratív betegségekkel szemben. Az antioxidánsok úgy működnek, hogy semlegesítik a szabad gyököket, amelyek a környezetből vagy a normál anyagcsere-funkciók eredményeként kerülnek a szervezetbe. A szabad gyökök által okozott oxidatív károsodás megelőzésével az antioxidánsok védelmet nyújtanak a sejt- és DNS-károsodás ellen, így védenek a krónikus betegségek ellen is.Segíthet a szorongás enyhítésébenEgy 4 hetes vizsgálatban 107 generalizált szorongásos zavarban szenvedő emberen napi 480 mg Ginkgo biloba jelentősen javította a tüneteket a placebóhoz képest. Egy másik tanulmány szerint ezek az eredmények a ginkgo gamma-aminovajsav (GABA) receptorokat moduláló képességéből erednek.Támogathatja a szív egészségétA ginkgo számos előnye a vérkeringés fokozására való képességéből ered. A Phytotherapy Research című szaklapban közzétett tanulmányban a Ginkgo bilobát kapó résztvevőknél azonnal megnőtt a véráramlás és 12%-kal nőtt a nitrogén-oxid szintje. A nitrogén-oxid létfontosságú a szív egészsége szempontjából, mivel segít az erek tágításában. Egy másik vizsgálatban egészséges, idősebb felnőtteknél a Ginkgo biloba hatására megnövekedett a véráramlás és tágultak az erek, ami arra utal, hogy segíthet csökkenteni a szívbetegség kialakulásának kockázatát az időseknél.Csökkentheti a premenstruációs szindróma (PMS) tüneteitA Ginkgo biloba a vizsgálatok szerint javítja a PMS tüneteit a nőknél. Egy vizsgálatban, amelyben 165 nőt vizsgáltak három menstruációs cikluson keresztül, a Ginkgo biloba csökkentette a mell érzékenységét és fájdalmát, valamint a neuropszichológiai tüneteket. Egy másik vizsgálatban, amelyben mindössze két egymást követő ciklust vizsgáltak, azt találták, hogy 40 mg Ginkgo biloba levélkivonat a placebónál jobban javította a PMS tüneteit, beleértve a fizikai és pszichológiai tüneteket is.
A ginzeng jótékony hatásai
A ginzeng egy antioxidánsokban gazdag gyógynövény a ginkgo bilobához hasonlóan. A kutatások szerint többek között előnyös lehet az agy egészségére, az immunrendszer működésére, a vércukorszint szabályozására. Ezen tulajdonságai miatt már évszázadok óta használják a hagyományos kínai orvoslásban.
A ginzeng két fontos vegyületet tartalmaz: a ginzenozidokat és a gintonint. Ezek a vegyületek kiegészítik egymást, és többek között a növény ezeknek a vegyületeknek köszönheti az egészségügyi hatásait.Csökkentheti a gyulladástVizsgálatok kimutatták, hogy a ginzeng-kivonatok és a ginzenozid vegyületek gátolhatják a gyulladást és csökkenthetik a sejtek oxidatív károsodását, ami hozzájárulhat a krónikus betegségek kialakulásához. Az oxidatív stressz hozzájárul a szervezet öregedéséhez és károsodásához, melyeket a sejtek munkájából felszabaduló, a környezetünkből, valamint a rohanó, stresszes életvitelünkből fakadó szabad gyökök okoznak.
Egy nagyobb, 2014-es vizsgálatban 71 poszt-menopauzában lévő nőt követtek, akik 12 héten keresztül naponta 3 gramm (g) vörös ginzenget vagy placebót szedtek. Ezt követően megmérték az antioxidáns aktivitást és az oxidatív stressz markereket. Ezek alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a vörös ginzeng az antioxidáns enzimaktivitás növelésével segíthet az oxidatív stressz csökkentésében.Javíthatja az agyműködéstBár a ginzengnek számos pozitív hatása van a szervezetünkre, mégis leginkább az agyműködésre tett jótékony hatásáról híresült el az elmúlt években, amit kutatások is alátámasztottak.
Egy 6422 idősebb felnőtt bevonásával végzett vizsgálat megállapította, hogy a ginzeng legalább 5 éven át történő rendszeres fogyasztása összefüggésbe hozható a későbbi kognitív funkciók javulásával. 7 Ezen kívül egy másik kis vizsgálat azt i kimutatta, hogy 200 milligramm (mg) amerikai ginzeng szedése 3 óra elteltével jelentősen javította a memóriát a placebóhoz képest.Növelheti az energia-szintet és csökkentheti a fáradtságotA maca gyökérhez hasonlóan a ginzengnek is vannak ismert, energia-szintet növelő hatásai, melyek népszerű természetes koffein alternatívává teszik ezt a növényt.
Egy 10 vizsgálatot tartalmazó áttekintés arra a következtetésre jutott, hogy a ginzeng a placebóhoz képest jelentősen javíthatja a krónikus fáradtság szindróma tüneteit, akár már 15 nap után is.
Továbbá egy több mint 155 tanulmányt vizsgáló áttekintés azt vonta le, hogy a ginzeng-kiegészítők nemcsak a fáradtságot csökkenthetik, hanem a fizikai teljesítményt is fokozhatják, ami szimpatikus lehet sportolóknak, és azoknak, akik nagyobb fizikai terhelésnek vannak kitéve a mindennapok során.

Az USA medical Ginkgo biloba 800 mg vörös Panax Ginzeng kivonatot tartalmaz 1 napi adagban.

Források:

https://link.springer.com/article/10.1007/s13311-019-00767-8
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0022395606001026?via%3Dihub
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.2335
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8235261/
https://doi.org/10.1089/acm.2008.0493
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24814037/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5968575/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25778987/
https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/acm.2017.0361
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27822924/
Adatok
Szállítási idő
2 munkanap
Származási hely
USA
Cikkszám
ginkgo-01
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek