Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Látogató számláló

0
0
1
5
1
5
8
Blog

Csipkebogyóval a daganatos megbetegedések ellen?

2020.02.21 10:18
Csipkebogyóval a daganatos megbetegedések ellen?

A csipkebogyóról már biztosan hallottad, hogy igencsak gazdag C-vitaminban, így a belőle készült tea kiválóan támogatja a szervezetünket az őszi megbetegedésekkel szemben. Azonban azt gondoltad volna, hogy a csipkebogyó kiváló forrása egy daganatellenes vegyületnek is? 

A csipkebogyó áldásos hatásai 

Nem csoda, hogy a népi gyógyászatban a csipkebogyó olyan kedvelt, hiszen számtalan jótékony hatása van. Enyhítheti az influenza tüneteit, a gyomorfájást, de akár ízületi gyulladások enyhítésére is alkalmas lehet. 

C-vitamin, A-vitamin, B1- és B2-vitamin, valamint K-vitamin tartalma már önmagában is elég ok a fogyasztására, de mindezek mellett tartalmaz egy jótékony vegyületet is, mégpedig szalvesztrolt. 

Mi ez a rejtélyes szalvesztrol?

Nagy az esélye, hogy még te sem hallottál a szalvesztrolról, pedig szinte biztos, hogy már fogyasztottál belőle. 

A szalvesztrolok ugyanis olyan növényi anyagok, amelyek zöldségekben, gyümölcsökben, fűszernövényekben találhatóak meg különböző mennyiségben. Ezek a vegyületek felelősek a növény egészségéért, azaz megvédik a vírusoktól baktériumoktól, gombáktól. 

Azonban nemcsak a növények védelmére képesek, hanem az emberi sejtekben is igazán jótékony, daganatellenes hatást fejthetnek ki. 

Hogyan működnek a szalvesztrolok a szervezetünkben? 

Bármennyire is meglepően hangzik, a szalvesztrolok még az antioxidánsoknál is erősebb hatásúak. Amíg az antioxidánsok védeni próbálják a sejtjeinket, a szalvesztrolok arra is képesek, hogy a károsodott sejteket “kijavítsák”. MIndezt úgy, hogy az egészséges sejtekben semmilyen módon nem tesznek kárt. 

Ugyanis létezik egy enzim, a CYP1B1, amely kizárólag a rosszul működő sejtekben van jelen, mint például a rákos sejtekben, a szalvesztrol pedig ezekre hat. Olyan vegyületté alakítja át ezt az enzimet, amely mérgező hatással van a beteg sejtre. Mivel ez az enzim egészséges sejtekben nem fordul elő, a szalvesztrol azokra nincs semmiféle káros hatással.

Ebben rejlik a daganatellenes ereje, hiszen képes úgy pusztítani a daganatos sejteket, hogy az egészséges sejteket épségben hagyja!

Itt az ősz, itt a csipkebogyó szezon!

Mivel a csipkebogyóban magas koncentrációban van jelent ez a növényi anyag, fogyasztásával jótékony hatású szalvesztrolt vihetünk be a szervezetünkbe. 

Amint az első fagy megcsípte a csipkebogyót, már szedhetjük is, és ízletes gyógyteaként, lekvárként vagy mártásként is fogyaszthatjuk. Figyeljünk azonban arra, hogy lehetőség szerint olyan bokorról gyűjtsük a csipkebogyót, amelyet nem kezeltek semmilyen növényvédő, rovarirtó szerrel!

Ha a melengető csipkebogyó tea mellett további szalvesztrolhoz szeretnénk juttatni a szervezetünket, választhatunk olyan speciális étrend-kiegészítőt is, amely szalvesztrol kivonatot tartalmaz. 

Kutatóknak ugyanis sikerült kivonniuk az értékes szalvesztrolt a növényekből, így ma már étrend-kiegészítő kapszulába zárva is beszerezhető. A Magyarországon is kapható Salvestrol Xtra Fruktofort támogatja szervezetünket a beteg sejtek elleni küzdelemben, így a csipkebogyó tea mellé kiváló választás lehet.